Michael van Gerwen begint jacht op unieke EK-prestatie met overtuigende zege

25 oktober 2018 om 23:05
nl
Vijf keer het EK darts op rij winnen, dat is het doel van Michael van Gerwen. De eerste horde richting die prestatie nam Van Gerwen donderdagavond door in de eerste ronde af te rekenen met Paul Nicholson.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De in Engeland geboren Australiër begon nog goed aan de wedstrijd. Hij won de eerste leg en maakte daarna indruk met een 127-finish. Twee twaalfdarters op rij voor Nicholson, die Van Gerwen daarmee op een 2-0 achterstand wist te zetten.

Wachten op privacy instellingen...

Mighty Mike was daarna echter vooral scherp, hij begon de derde leg met zeven perfecte pijlen. Uiteindelijk won hij die leg in elf darts. Daarmee poetste Van Gerwen de break weg. 

Van Gerwen bleek los, want na de geweldige start van Nicholson kon de Australiër niet voorkomen dat de darter uit Vlijmen drie legs op rij pakte en zo de 0-2 achterstand om wist te buigen naar een 3-2 voorsprong.

Vooral bij die vijfde leg mocht Nicholson zichzelf het nodige verwijten. Zes pijlen op een dubbel gingen mis. Van Gerwen pakte die leg uiteindelijk met dubbel één.

Beslissing
Na de pauze ging het snel. Van Gerwen won zijn eigen leg en pakte daarna een break met een 170-finish. Ook de achtste leg ging naar Van Gerwen, die daarmee zes legs op rij pakte en de winst greep.

Wachten op privacy instellingen...

'Ik voel me goed'
"Het was niet makkelijk", gaf Van Gerwen na afloop toe voor de camera van de PDC. "Hij zette me flink onder druk, toch speelde ik nog goed. Ik voel me goed."

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.