Video

Ravage na plofkraak geldautomaat in Eindhoven: 'We zaten rechtop in bed'

26 oktober 2018 om 11:05
nl
Een plofkraak heeft donderdagnacht een ware ravage veroorzaakt aan de Hoogstraat in Eindhoven, op de hoek van het Franz Lehárplein. Een pinautomaat van ABN-AMRO werd daar rond kwart over vijf opgeblazen. De politie heeft nog niemand aangehouden. Wel vond de politie later vrijdag een scooter in het Stadswandelpark in Eindhoven die mogelijk bij de plofkraak is gebruikt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Door de explosie zijn er meerdere scheuren ontstaan in de muur waar de automaat in zat. Het is niet bekend of de daders iets hebben buitgemaakt. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

'We zaten rechtop in bed'
Boven de pinautomaat zijn appartementen. Die werden korte tijd ontruimd, maar volgens de brandweer is er geen instortingsgevaar. Daarop mochten de bewoners terug naar huis.

Wel zijn er verschillende ruiten gesneuveld, onder meer bij de woonboulevard en de fysiotherapiepraktijk die naast de pinautomaat gevestigd zijn. "We hoorden rond kwart over vijf een enorm harde knal", vertellen buurtbewoners. "We zaten rechtop in bed."

Wachten op privacy instellingen...


Buit
De explosie was zo hevig, dat zelfs bij een huis aan de overkant van de straat de ruiten beschadigd zijn. "Een paar bewoners hebben na de explosie stemmen gehoord en zagen - toen ze keken - een scooter wegrijden", vertelt een politiewoordvoerder. "We weten niet of deze mensen hiermee te maken hebben, maar het lijkt er wel op..." 

 ABN Amro laat vrijdagmiddag weten dat ze de intentie hebben om weer een automaat terug te laten keren. "Maar daar gaat wel flink wat tijd overheen. We moeten onder andere kijken naar de precieze schade en we moeten in gesprek met de eigenaar van het pand", aldus een woordvoerder van de bank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.