Video

Kluisjesroof in Oudenbosch als inspiratie voor escape room: ontsnap uit beroofde kluisjeskelder

26 oktober 2018 om 13:38
nl
Altijd al willen weten hoe de bankrovers zich voelden toen ze de honderden kluisjes van de Rabobank in Oudenbosch leeg roofden? Dat kan. 500 meter verderop in de kelders van Brasserie Tivoli opent vrijdag de escape room Kluisjesroof Oudenbosch. Een berucht thema in het dorp dat de wenkbrauwen wellicht doet fronsen.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

"We begrijpen het als gedupeerden van de echte kluisjesroof het misschien niet leuk vinden, maar we hebben er goed over nagedacht", legt initiatiefneemster Sanne Dekkers uit. "We proberen onze escape rooms altijd op een waargebeurd verhaal te baseren", onderbouwt ze de keuze voor de grote bankroof van dit voorjaar.

"We zijn wel blij om te horen dat inmiddels steeds meer gedupeerden hun schade vergoed krijgen van de bank", voegt Dekkers nog toe. "We hebben de bankkluis daarom ook niet letterlijk nagebouwd." Maar het verhaal heeft veel gelijkenissen met de echte kluisjesroof.

Goudstaven en gouden munten
De deelnemers worden opgesloten in de kluisjeskelder van het monumentale pand van Tivoli. Daar hebben overvallers al hun slag geslagen en aan de spelers is het om die roof af te ronden en te ontsnappen uit de kelder. 

Net zoals bij de echte kluisjesroof zijn er meerdere lege kluizen en ligt de grond bezaaid met goudstaven en gouden munten die de overvallers hebben achtergelaten.

De kluisjesroof inspireert meerdere ondernemers in het dorp. De Praxis die er onlangs een vestiging opende haakte op ludieke wijze in op de roof.

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.