Video

NAC-speler Luka Ilic zorgt met eerste goal voor gelijkspel, maar Van der Gaag is niet tevreden

27 oktober 2018 om 21:39
nl
NAC nam zaterdag een punt mee uit Den Haag. Luka Ilic was de man die de Bredase voetbalclub al vroeg op voorsprong zette. Het was zijn eerste goal in het shirt van NAC. "Het was een normaal doelpunt, maar ik ben heel blij."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Trainer Mitchell van der Gaag was ergens wel tevreden over het eerste punt van NAC buitenshuis, maar blijft realistisch en kritisch. "We schieten er niet zo veel mee op, want we moeten een keer drie punten pakken. Maar aan de andere kant: we verliezen niet en we begonnen goed aan de wedstrijd." 

Ondanks de vroege treffer van Ilic, kon NAC het goede gevoel niet lang vasthouden. Binnen vijf minuten moest de Bredase doelman Benjamin van Leer alweer vissen. "Misschien is dat de fase waarin we zitten. Maar dat is te makkelijk. Er was niks aan de hand. Het begon met een ingooi op onze helft. Dan moet alles vast staan, maar dat gebeurde niet."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Heel blij'
Ilic, de doelpuntenmaker was vanzelfsprekend blij met zijn eerste goal. "Maar het is jammer dat we het tegendoelpunt zo snel en ongelukkig weggeven." De Servisch jeugdinternational wilde zijn goal geen opluchting noemen. "Het was gewoon een normaal doelpunt. Nu scoorde ik, de volgende keer is het iemand anders." 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Schorsing
Al in de eerste helft kreeg Gianluca Nijholt een gele kaart. Het betekende de vijfde gele prent voor de middenvelder dit seizoen, dus is hij geschorst voor de volgende wedstrijd. Maar Nijholt speelde het restant van de wedstrijd nog voluit en schuwde de duels niet.

"Het team heeft er ook niks aan als ik me ga inhouden. Dan kom ik niet goed in mijn spel", legde Nijholt na afloop uit. "Ik vond de kaart wel erg makkelijk gegeven. De scheidsrechter zei dat heel het veld open lag, maar volgens mij viel dat wel mee." 

Ook volgende week zal Nijholt niet rustig op de tribune zitten. "Ik zal het team dan uit volle borst gaan aanmoedigen. Laten we hopen dat we drie punten kunnen pakken." 

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Technisch hart
De afgelopen week deden er verschillende geruchten de ronde over een nieuw technisch hart bij NAC. De naam van Mitchell van der Gaag werd daar ook in genoemd, maar de trainer van NAC wil op dit moment nog niks zeggen hierover. "Ik heb wel gesprekken gehad, maar wat er voor de rest naar buiten gaat komen, is aan NAC zelf. Dat is vooruitlopen op zaken en dat doe ik niet. Het zal deze week waarschijnlijk naar buiten komen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.