Mariëlle (60) behaalt zwemdiploma A: ‘Je bent nooit te oud om iets te leren’ - Omroep Brabant

Mariëlle (60) behaalt zwemdiploma A: ‘Je bent nooit te oud om iets te leren’

28 oktober 2018 om 14:16
nl
Het felbegeerde zwemdiploma (foto: Mariëlle Vleeshouwers)
Het felbegeerde zwemdiploma (foto: Mariëlle Vleeshouwers)
Het was een bijzonder gezicht voor de papa’s en mama’s die donderdag naar het afzwemmen van hun kroost kwamen kijken. Tussen de kinderen stond namelijk de 60-jarige Mariëlle Vleeshouwers. Met hetzelfde doel: zwemdiploma A behalen.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Zwemles had ze nooit gehad, maar in het zwembad was ze toch al jaren te vinden. Bij Aegir in Eindhoven geeft Vleeshouwers namelijk spetter- en spatterles aan jonge kinderen. Het zwemmen heeft ze zichzelf aangeleerd. “Een collega vroeg aan me waarom ik niet opging voor mijn A-diploma. Ik dacht eigenlijk dat ik dat nooit zou kunnen”, geeft Vleeshouwers toe.

Toch besloot ze dit te doen en zo stond ze donderdag met drie kinderen aan de rand van het zwembad. Die keken wel even raar op toen ze samen met een volwassen vrouw moesten afzwemmen. “Mevrouw, hoe oud bent u eigenlijk?”, vroeg een van de meiden. Toen Mariëlle vertelde dat ze zestig is, reageerde het meisje enthousiast. “Ik vind dit echt super knap van u.”

Wachten op privacy instellingen...

 

Klap- en juichploeg
De dochter van Vleeshouwers had speciaal een uur vrij genomen van haar werk om haar moeder te komen aanmoedigen. “Jij kwam ook naar mij kijken toen ik mijn zwemdiploma behaalde, dus nu kom ik ook naar jou kijken”, had ze tegen haar moeder gezegd. De filmpjes werden meteen doorgestuurd naar haar andere dochter, die in Canada woont. “Ik noem hen mijn klap- en juichploeg”, vertelt Vleeshouwers lachend. “Ook mijn man vond het helemaal geweldig.” Van alle aanmoediging kreeg ze een positieve energieboost.

Uitgezwommen is Mariëlle voorlopig nog niet: voor haar 61e verjaardag wil ze zwemdiploma B behalen. “Ik blijf gewoon oefenen. Dan haal ik daarna misschien nog wel veel meer diploma’s.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.