'Alle gesprekken met ministerie over bijzondere voertuigen liggen stil na ongeluk Stint'

27 oktober 2018 om 21:47
nl
Er moeten nieuwe en duidelijke regels komen voor nieuwe, bijzondere voertuigen op de openbare weg, zoals elektrische fietsen, segways en oxboards. Daarvoor pleit het Verbond van Verzekeraars in actualiteitenprogramma Nieuwsuur.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Volgens de verzekeraars leiden de huidige regels ertoe dat niet altijd duidelijk is in welke categorie een voertuig valt, zoals bijvoorbeeld 'fietsachtige' of 'bijzondere bromfiets'. Door de onduidelijkheid weten consumenten niet altijd of ze met een voertuig de openbare weg op mogen, of ze een kenteken moeten hebben en of ze het voertuig moeten verzekeren, zegt de woordvoerder.

De voorzitter van de brancheorganisatie voor elektrische voertuigen zegt al jaren te wachten op een gesprek over de bijzondere voertuigen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, maar stelt dat momenteel 'alles stil ligt' als gevolg van het recente ongeluk met een Stint in Oss. De Stint had als bijzondere bromfiets toestemming de weg op te gaan, maar die werd na het ongeluk ingetrokken door de minister.

Onduidelijkheid bij fabrikanten
Ook fabrikanten van dergelijke elektrische voertuigen willen duidelijkere regels, onder meer omdat ze nu niet weten aan welke keuringseisen ze moeten voldoen. "Het is niet duidelijk waar de grens ligt van wat wel en niet mag. We komen er bijna niet meer uit", zegt importeur Robbert Albers tegen Nieuwsuur.

Bij het ministerie snappen ze de wens om snel duidelijkheid te krijgen, zo laat een woordvoerder weten. Daar zijn ze echter nog in afwachting van advies  door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en de dienst wegverkeer RDW.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.