Philips wil nog vier jaar verder met topman Frans van Houten

29 oktober 2018 om 09:55
nl
Philips wil verder met topman Frans van Houten en financieel directeur Abhijit Bhattacharya. De raad van commissarissen van het zorgtechnologieconcern heeft beide heren voorgedragen voor een herbenoeming op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei 2019. Het gaat om een nieuwe termijn van vier jaar.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Van Houten is al de baas bij Philips sinds 2011. Hij trad destijds in de voetsporen van Gerard Kleisterlee. Onder de leiding van Van Houten heeft het concern zich omgevormd van breed technologiebedrijf tot een sterk op gezondheid en zorg gerichte onderneming.

Signify
Zo is verlichtingsdivisie Philips Lighting zelfstandig naar de beurs gebracht. Dat bedrijf heet tegenwoordig Signify. Philips maakt inmiddels ook al jaren geen televisies meer. Dat wordt gedaan door een ander bedrijf, dat er via een licentiedeal het merk Philips op mag zetten.

De uit India afkomstige Bhattacharya trad aan als financieel directeur in 2015. Hij volgde toen Ron Wirahadiraksa op. Bhattacharya werkt al sinds 1987 voor Philips.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.