Opnieuw zes jaar cel geëist tegen 'wraakvader' Mario Haazen

29 oktober 2018 om 14:37
Archieffoto.
Archieffoto.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandagmiddag in hoger beroep opnieuw zes jaar celstraf geëist tegen Mario Haazen uit Helmond. Volgens de aanklager is er voldoende bewijs dat hij het overlijden van ex-tbser Jack S. riskeerde toen hij hem begin vorig jaar opspoorde, opwachtte en ten minste vier keer met een sneeuwschep tegen het hoofd sloeg, omdat S. zijn dochter van 14 had lastig gevallen.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De veertienjarige dochter van Haazen leerde Jack S. via internet kennen. Hij deed zich voor als een Amerikaanse jongen van zeventien. Toen S. een bos rozen in de tuin van de familie legde, vertrouwde vader Haazen de boel niet meer. Hij ging op onderzoek uit en kwam er na twee weken achter dat het om een oudere man ging. 

Eigen rechter spelen
De politie waarschuwde Haazen meermaals om niet voor eigen rechter te spelen. Toch ging hij de Facebookbedrieger achterna. Hij vond dat de politie niet snel genoeg optrad. Met een sneeuwschep ging hij hem te lijf in Eindhoven. De rechtbank legde hem tien maanden celstraf op wegens zware mishandeling. De aanklager ging in hoger beroep voor een veel zwaardere straf. 

'Pedofielenjagers zijn geen helden'
H. kreeg destijds veel steun van mensen via sociale media. Het OM wil benadrukken dat iemand die voor eigenrichting gaat een zware straf verdient. Hiermee wil ze uitstralen dat pedofielenjagers geen helden zijn. Advocaat Jan-Hein Kuijpers is het niet eens met de eis van het OM. "Mijn cliënt verdient geen lintje of bloemetje, maar wel het voordeel van de twijfel. Hij handelde in de overtuiging dat hij het goede deed. Hij had niet het plan om te doden, maar om op te sporen."

Kuijpers wil alleen een veroordeling voor zware mishandeling. Ook wil hij dat Mario Haazen wordt veroordeeld voor de duur van het voorarrest en dat hij dus niet terug de cel in hoeft. Haazen heeft al ongeveer anderhalf jaar gezeten. Het OM kan er mee leven als Haazen tot aan de uitspraak vrij blijft. De uitspraak is over twee weken.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...