Video

Maanden cel geëist tegen PSV-fans voor afsteken van rookbommen

29 oktober 2018 om 15:07
nl
Het openbaar ministerie eiste maandag maandenlange celstraffen tegen PSV-fans voor het afsteken van rookbommen. Tijdens de wedstrijd PSV-Ajax op 23 april 2017, zouden de vier verdachten de rookpotten hebben afgestoken.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De hoofdverdachte hoorde maandag hoe de officier van justitie twaalf maanden gevangenisstraf tegen hem eiste, waarvan zes maanden onvoorwaardelijk. Zijn ‘rechterhand’ hoorde acht maanden celstraf tegen zich eisen, waarvan vier voorwaardelijk.

 

Wachten op privacy instellingen...

De officier van justitie nam het de mannen erg kwalijk dat ze met hun rookbommenactie voor veel overlast, paniek en schade hebben gezorgd. Zij gaf aan dat het vanwege de drukte in het stadion nog veel erger had kunnen aflopen. 

Tientallen mensen naar EHBO
Op videobeelden was te zien hoe hoofdverdachte Tom H. uit Nuenen, voor aanvang van de wedstrijd vijftien rookpotten in de dames-wc verstopte. Tijdens de rust van de wedstrijd werden de rookbommen opgehaald en in de tweede helft afgestoken.

Tientallen mensen moesten zich laten behandelen bij de EHBO. De dag na de wedstrijd kreeg PSV zo’n 250 reacties van toeschouwers die last hadden van adem- en oogklachten.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

240 uur werkstraf
Naast de gevangenisstraffen voor de twee hoofdverdachten kregen twee andere verdachten die betrokken waren bij het afsteken van de rookpotten een strafeis van 240 uur werkstraf te horen. 

Vier anderen mannen moeten nog voor de rechter verschijnen. De acht verdachten hebben allemaal een stadionverbod gekregen voor vijf jaar. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.