Video

Beren verslinden wolf in Dierenrijk: 'We dachten dat ze aan het spelen waren' [VIDEO]

30 oktober 2018 om 11:41
nl
Een aantal beren heeft maandag een wolf gedood in Dierenrijk bij Nuenen. De wolf viel tijdens het stoeien met andere wolven in het water en werd vervolgens door een beer gegrepen en verscheurd. Janneke van Gorp heeft dit bevestigd. Zij is de woordvoerster van Libéma, eigenaar van het dierenpark.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Verschillende bezoekers zagen het gebeuren. "Zij hebben ons erbij geroepen toen ze het zagen gebeuren. Wij hebben ze opgevangen door menselijk contact te bieden, want ook voor hen is het onwijs super vervelend wat er is gebeurd", vertelt Van Gorp.

"We dachten eerst dat ze aan het spelen waren", vertelt een bezoekster aan Omroep Brabant.

'Het is altijd goed gegaan'
Dierenverzorgers die werden gealarmeerd, konden niets meer doen voor de wolf, een teefje van twee jaar. "Het is altijd goed gegaan. We hebben jaren geleden besloten om de wolven en bruine beren bij elkaar te plaatsen. Dat is goed voor de dieren en we zien ook geen reden om ze nu uit elkaar te halen", aldus de woordvoerster.

De dieren worden bij elkaar gezet om ze zo uit te dagen om met elkaar te spelen. Van Gorp: "Het is een stukje verrijking voor het Dierenrijk. Wat er maandag is gebeurd, is echt een eenmalig incident. De dieren hebben altijd in goede harmonie met elkaar geleefd. Erg verdrietig, voor iedereen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.