Video

Van wie bende gij d'r ene? Bokser Max van der Pas wil zich kwalificeren voor Olympische Spelen 2020

31 oktober 2018 om 18:01
nl
Van wie bende gij d'r ene? Dat wil je weten van de jonge sporters uit onze provincie. Wij stellen ze aan je voor. Deze keer is het de beurt aan bokser Max van der Pas. De 25-jarige topsporter uit Elsendorp draait al even mee in het boksen en heeft nog één doel: kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2020 en daar een medaille pakken.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

En eigenlijk heeft hij nog wel een doel. Een medaille winnen tijdens het WK boksen en zo bij de beste drie van de wereld horen. "Ja, dat zijn flinke doelen", geeft de bokser toe. "Daarom ben ik ook iedere dag in Roosendaal te vinden om te trainen." Van der Pas werkt hard voor die doelen, maar geeft ook wel toe dat hij daarna waarschijnlijk gaat stoppen met het boksen. "Ik ga niet tot mijn 35ste nog doorstompen". 

Boksende boer
"Ik ben eigenlijk maar gewoon een boer die is gaan boksen", grapt Van der Pas. Maar dat boerse komt wel een beetje terug als we hem vragen naar zijn favoriete dier. "Mijn hond Tyson, van Mike Tyson, daar ben ik gek op. Ja en varkens vind ik leuk. Ik heb tot vorig jaar veel bij een varkensboer bij ons in de straat gewerkt." Dat hij van het platteland houdt, moge duidelijk zijn. "Elsendorp vind ik mooi in Brabant, en Gemert ook. Vaak als ik ga hardlopen dan heb ik toch wel mooie plekjes daar bij ons in de omgeving. Ik houd gewoon van dat landelijke, van het Brabantse landschap."

Wil je Max nog beter leren kennen? Kijk dan de video hieronder.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.