Van Dijk, Van Aanholt, Groeneveld en vijf PSV'ers in voorlopige selectie Oranje

31 oktober 2018 om 12:28
nl
Bondscoach Ronald Koeman heeft de Brabanders en PSV'ers die bij de laatste wedstrijden in de selectie zaten opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Denzel Dumfries maakte tijdens de vorige interlandperiode zijn debuut in Oranje. Hij werd door Koeman opgenomen in de selectie, terwijl hij geen onderdeel uitmaakte van de voorselectie. Dit keer zit de verdediger, afgelopen weekend nog matchwinner voor de Eindhovenaren, wel in de voorselectie.

Naast Dumfries zitten ook zijn ploeggenoten Luuk de Jong, Jeroen Zoet, Pablo Rosario en Steven Bergwijn bij de dertigkoppige selectie. Rosario en Bergwijn maakten afgelopen interlandperiode ook hun debuut tijdens de vorige interlandperiode.

Wachten op privacy instellingen...

Drie Brabanders
In de voorlopige selectie zitten drie geboren Brabantse spelers. Aanvoerder Virgil van Dijk, Patrick van Aanholt en Arnaut Danjuma Groeneveld zitten bij de groep.

Wachten op privacy instellingen...

Groepswedstrijden
Het Nederlands elftal speelt halverwege november de laatste twee groepswedstrijden in de UEFA Nations League. Op 16 november is in Rotterdam Frankrijk de tegenstander, drie dagen later speelt Oranje in Gelsenkirchen tegen Duitsland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.