Eten of gegeten worden: Brabant ontkomt niet aan Halloween [VIDEO]

31 oktober 2018 om 22:25
nl
Ook Brabant ontkwam niet aan Halloween. Dit uit Amerika overgewaaide festijn bracht ook bij ons talloze griezelige uitgedoste mensen op de been. De verlichte pompoenen ontbraken vaak, maar daarvoor in de plaats waren heksen, mummies, zombies en meer van dit soort engerds.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

In Heerle, het dorpje tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, maken ze er de laatste jaren flink werk van. Verschillende huizen zijn voor de gelegenheid fraai opgetuigd en honderden kinderen en ouderen lopen in het dorp de uitgezette route.

Het huis van Rene Schepers was een blikvanger. Het thema is ‘eten of gegeten worden’. Ledematen worden door de kok voor het huis met een serieus gezicht bereid en kinderen krijgen koekjes met meelwormen aangeboden.

Een als Dracula verkleed jongetje wil van het koekje niets weten, maar na een kleine aanmoediging laat hij het zich toch prima smaken.

Bekijk de video en lees verder: 

Wachten op privacy instellingen...

Uniek
Schepens vertelt waarom hij zich zo uitslooft voor deze Halloween-optocht. “Voor de leefbaarheid van ons dorp. Overal heb je carnavalsoptochten, maar dit is unieker. Ze komen zelfs uit Roosendaal en Bergen op Zoom hierheen. Want dit hebben ze daar niet.”

Bij de McDrive in Oosterhout ging het er stoerder aan toe. Ook daar was de entourage voor de gelegenheid helemaal in Halloween-stijl. Wat ingehuurde figuranten namen daar de rol van mummie en zombie waar. Ouders met kinderen kwamen er niet op af, wel auto’s vol met jongeren die toeterend de griezel-McDrive inreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.