Video

Klaas Dijkhoff haalt woede van tv-kijkers op zijn hals door opmerking tegen asielkind

2 november 2018 om 12:19
nl
Klaas Dijkhoff uit Breda heeft donderdagavond de woede van veel televisiekijkers op zijn hals gehaald. Dijkhoff is te zien in een documentaire van BNNVARA over ruim vierhonderd asielkinderen, die mogelijk het land worden uitgezet. Voor BNNVARA maakte Tim Hofman de documentaire 'Terug Naar Je Eige Land'. In die docu volgt hij vijf van die kinderen, waaronder Nemr. Samen gingen ze naar Klaas Dijkhoff, die antwoord moet geven op de vraag waarom de jonge Nemr niet mag blijven. "Ja, dus", zegt Dijkhoff alleen maar.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Nemr is negen jaar oud en woont al zijn hele leven in Nederland. Toch wordt hij misschien uitgezet naar Irak, het land waar zijn ouders vandaan komen. Hij snapt niet dat hij terug gestuurd wordt naar een land waar voor een groot gedeelte een negatief reisadvies geldt, doordat er een grote kans is op terroristische aanslagen. 

Samen met Tim Hofman gaat hij naar VVD'er Klaas Dijkhoff toe om te vragen waarom hij niet mag blijven. "Wat denk je dat er gaat gebeuren als je naar Irak moet?" vraagt Tim aan het jochie. "Dood", antwoordt hij daarop. Klaas draait zich daarop om naar Tim en reageert: "Ja, dus?"

Op Twitter regende het vervolgens boze reacties van kijkers die versteld staan van de opmerking van de VVD'er:

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

Overigens is in de documentaire veel geknipt. Zo kun je niet zien wat Dijkhoff zegt na zijn 'Ja, dus?' uitspraak. Ook is er kritiek op Hofman omdat hij politici voor het blok zet door een minderjarig jongetje mee te nemen en de vragen te laten stellen. Dijkhoff was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Burgerinitiatief
Hofman startte naast zijn documentaire een burgerinitiatief voor een nieuw Kinderpardon. Door 40.000 stemmen op te halen, hoopt hij het Kinderpardon op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Binnen een paar uur werden de 40.000 stemmen bereikt.   

De documentaire is te zien op het YouTube-kanaal van #BOOS. Op 8 november wordt 'Terug Naar Je Eige Land' uitgezonden op NPO 3.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.