Hatsjie: vrachtwagen raakt van A58 na niesbui, chauffeur niet gewond

2 november 2018 om 14:52
nl
Een niesbui heeft grote gevolgen gehad voor een vrachtwagenchauffeur, vrijdagmiddag rond halftwee op de snelweg A58. Ter hoogte van Moergestel moest de man niezen. Toen hij een papiertje willen pakken, trok hij wat ongelukkig aan het stuur, waarna de veertig ton zware combinatie van de weg raakte, door een hek reed en op het talud tot stilstand kwam.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De bestuurder raakte wonder boven wonder niet gewond. De afslag Moergestel op de A58 was enige tijd afgesloten in de richting van Tilburg.

Berging gaat uren duren
Het verkeer kon wel langs de uit balans geraakte vrachtwagen. Rijkswaterstaat plaatste hekken om te voorkomen dat er tijdens de avondspits een kijkersfile ontstond. De vrachtwagen was geladen met 27 ton stenen.

De combinatie wordt vrijdagavond vanaf negen uur geborgen. Ook wordt dan een vangrail, die over 65 meter is beschadigd, gerepareerd of vervangen. Voor het verkeer is één rijstrook beschikbaar en er geldt tijdens de werkzaamheden een aangepaste snelheid. De afslag Moergestel in de richting Tilburg zal dan tijdelijk worden afgesloten.  

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.