Video

Groep jongeren valt agenten aan in Veldhoven

4 november 2018 om 15:59
nl
Een groep jongeren heeft zaterdagnacht twee agenten aangevallen in Veldhoven. Dit gebeurde toen zij een 18-jarige man uit Eindhoven wilden aanhouden op de Oude Kerkstraat.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De agenten waren opgeroepen omdat er al enkele opstootjes waren geweest bij een horecagelegenheid. Toen ze de jongeren op straat wilden aanspreken, werden de agenten uitgescholden. 

Wapenstok
De groep van ongeveer vijftien man keerde zich tegen de politie toen agenten een van de jongens wilden aanhouden. Een aantal jongens probeerde de aanhouding te voorkomen. De agenten werden ingesloten, geduwd en geslagen. Ze voelden zich zo in het nauw gedreven door de grote groep, dat ze hun wapenstok gebruikten.

 

Nadat meer politie-eenheden arriveerden, kon de groep uiteindelijk op afstand worden gebracht. Daarna keerde de rust terug in de straat.

Dringend advies
De politie doet onderzoek op basis van camerabeelden en opnamen die buiten zijn gemaakt. "Deze beelden worden bekeken om de identiteit van de jongeren die betrokken waren bij de ongeregeldheden te achterhalen en aan te houden. We geven het dringende advies aan wie die zich misdragen heeft om zich te komen melden. " 

De politie vraagt mensen die de aanval filmden met klem die beelden te delen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.