Dode man (23) bij steekpartij in Breda is willekeurig slachtoffer

BREDA - Een 23-jarige man uit Dordrecht is zaterdagnacht overleden na een steekpartij in het centrum van Breda. Volgens de politie lijkt het erop dat de 23-jarige man een willekeurig slachtoffer is. Dit zegt de politie zondagmiddag na het bestuderen van de eerste beelden en het verhoren van enkele getuigen.

Het slachtoffer werd rond vier uur neergestoken op de Nieuwe Prinsenkade. Agenten probeerden de hevig bloedende man nog te helpen, maar dit mocht niet baten. 

Geen ruzie
Er gingen verhalen rond over een ruzie die aan de steekpartij vooraf zou zijn gegaan. Een politiewoordvoerder benadrukt dat dit niet het geval is. "Het lijkt heel duidelijk dat er geen directe aanleiding is geweest voor het geweld. Niets duidt op een vechtpartij."

Volgens de woordvoerder had de verdachte mogelijk vlak voor de steekpartij een confrontatie met iemand anders. Verderop stond een groep, waar het slachtoffer onderdeel van was, op straat. De verdachte stak vervolgens willekeurig de 23-jarige man uit Dordrecht neer. 

Een 36-jarige man uit Breda is opgepakt. Hij had zich verstopt tegenover de ingang van parkeergarage De Prins in de Middellaan. Een getuige die hem daar zag, waarschuwde de politie. Het motief van de dader is niet bekend.

Om de zaak verder te onderzoeken, wil de politie ook beelden bekijken die elders in het uitgaansgebied van Breda zijn gemaakt.  De verdachte is in de cel gezet en zit nog vast.

 

Heb jij gezien wat er zaterdagnacht gebeurde op de Nieuwe Prinsenkade in Breda? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Je kan ons bereiken op nieuws@omroepbrabant.nl
Meer over dit onderwerp:
STEEKPARTIJEN MOORDEN PAUL PLUIJMERT BREDA