Docent Koning Willem I College ontslagen na frauderen examens

5 november 2018 om 15:29
nl
Een leraar van het Koning Willem I College in Den Bosch is maandag ontslagen, omdat hij de examenresultaten van twaalf studenten onrechtmatig heeft geprobeerd te beïnvloeden. Dat bevestigt het college van bestuur maandag.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De docent probeerde de examenresultaten van studenten van de opleiding Monteur Koude- en Klimaatsystemen te veranderen. De fraude is op tijd ontdekt door de school. De studenten hebben inmiddels de correcte resultaten ontvangen, zij werden ook maandag ingelicht.

Intern onderzoek
De poging tot fraude is op tijd ontdekt. Het lijkt zich te beperken tot de examenresultaten van deze twaalf studenten. Het college van bestuur heeft opdracht gegeven voor een intern onderzoek. Het college van bestuur noemt het onacceptabel dat de leraar eigenhandig de resultaten probeerde te beïnvloeden. De studenten hebben de resultaten ontvangen zoals die door de examinatoren eerder waren beoordeeld, aldus een verklaring.

Bestuursvoorzitter Jeanette Noordijk zegt dat drie studenten te horen krijgen dat ze moeten herkansen. De andere negen studenten zijn met een voldoende geslaagd. Ze gaat ervan uit dat de leraar louter uit betrokkenheid heeft gehandeld en verder geen valse motieven heeft gehad.

Ook de Onderwijsinspectie is op de hoogte gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.