Wie heeft het kunstbeen van Merijn Koek? Prothese van paralympische topsporter gestolen

5 november 2018 om 17:14
nl
Wie heeft het kunstbeen van de in Eindhoven geboren paralympiër Merijn Koek? Het kunstbeen van de snowboarder werd dit weekend in Utrecht gestolen uit zijn auto.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De prothese zat in de snowboardtas die is verdwenen. 'Mocht iemand ergens in Utrecht een zwart been (carbon) met bovenbeenkap tegenkomen.. neem hem mee en neem contact met mij op! Er zat of zit een schoen aan. Mocht de schoen er niet meer aanzitten, zit er een gele ''voet'' onder met het woord ''Rush'' erop', doet Koek een oproep op Facebook.

Lesgeven aan kinderen met een beperking
"De tas is vannacht uit mijn auto gestolen, samen met andere snowboardspullen. En die tas lag in mijn auto omdat ik daarvoor gewerkt had. Sinds ik ben gestopt met topsport, geef ik namelijk snowboardles aan kinderen met een beperking. het vervelendste is dat ik mijn werk nu niet goed kan doen. En niet met de kinderen mee naar boven kan en beneden op ze moet wachten. Maar goed, er zal vast wel een oplossing komen", reageert Koek nuchter.

Omdat de prothese puur voor Koek is gemaakt, heeft niemand er wat aan. Hij hoopt natuurlijk dat het been wordt teruggevonden. "Maar ik heb gelukkig een 'reservebeen', mijn dagelijkse loopbeen zal ik maar zeggen. Het is niet zo dat ik beenloos ben!"

Een nieuwe prothese bouwen
Mocht de prothese niet gevonden worden, dan moet er door de prothesebouwer een nieuwe worden gemaakt. "Dat gaat tussen de 5000 en 6000 euro kosten. En of de verzekering dat vergoedt, weet ik eigenlijk niet. Dat moet ik maar eens gaan uitzoeken."

Koek is geboren zonder onderarmen en zonder rechteronderbeen. Dat hij ook twee armen mist is een extra handicap bij het onderdeel snowboardcross, omdat veel van zijn tegenstanders wel armen hebben. Niettemin kwalificeerde Koek zich voor de Paralympische Spelen van 2018.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.