Man overlijdt bij sloopwerkzaamheden in Mierlo: betrokken bedrijven krijgen geldboetes

6 november 2018 om 16:23
nl
Een aannemersbedrijf uit Geldrop en sloopbedrijf uit Best moeten ieder een boete van 40.000 euro betalen, waarvan 20.000 euro voorwaardelijk. De rechter vindt dat ze schuldig zijn aan het overlijden van een medewerker bij een bouwbedrijf in Mierlo. De man kwam twee jaar geleden tijdens sloopwerkzaamheden onder een muur terecht.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Dat gebeurde eind 2016 bij een bouwproject in Mierlo. De aannemer uit Geldrop huurde het bedrijf uit Best in om grond- en sloopwerk te doen. Twee werknemers werden alleen gelaten toen ze een achtermuur sloopten. Tijdens het opruimen van het puin viel een binnenmuur, die aan de achtermuur vast had gezeten, om en kwam op een van de mannen terecht.
LEES OOK: Man komt bij bouwwerkzaamheden Mierlo onder muur terecht en overlijdt

Niet goed geïnstrueerd  
De rechtbank in Den Bosch vindt dat beide bedrijven verantwoordelijk zijn voor de dood van de werknemer. De uitvoerders hadden vóór de sloop moeten zien dat de binnenmuur instabiel zou worden als de achtermuur zou worden gesloopt. Daarnaast was er tijdens de sloop geen toezicht en waren de vooraf aan de slopers gegeven instructies onvoldoende.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met straffen die eerder in vergelijkbare zaken zijn opgelegd. De dood van de werknemer heeft een grote impact op zijn gezin. Niet alleen moet het verlies van hun man en vader worden verwerkt. Hij was ook kostwinner, waardoor het verlies financiële gevolgen heeft. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.