Video

'Lekker dansen' voor verbinding in Den Bosch: 'Het brengt mij in vervoering'

7 november 2018 om 16:28
nl
Gewoon lekker dansen op de Parade in Den Bosch. Dat is het idee achter 'Dansen in de stad', dat iedere eerste woensdag van de maand onder de toren van de Sint-Janskathedraal wordt gehouden. Een succes was het de eerste woensdag van november niet. Er kwamen welgeteld vijf vrouwen en één man dansen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Het lijf losmaken op de klanken van de beiaardier. Dat samen dansen moet mensen binden, zegt Anne Horster. Zij begon vorig jaar met dansen in de stad. Dat het vooralsnog geen storm loopt, daar heeft zij wel een verklaring voor: "Het is vrij dansen en veel mensen hebben daar toch schroom voor." Anne hoopt dat er toch meer mensen komen dansen op de Parade: "Het is een prachtige plek en er is ruimte genoeg."

Wachten op privacy instellingen...

Vervoering
Op deze zonnige herfstdag is er maar één man die is komen dansen: "Ja jammer genoeg, of gelukkig", zegt hij met een lach. Van hem mag heel Den  Bosch mee komen dansen, 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'. "Dansen maakt mij gelukkig en brengt mij in vervoering", zegt de man. 

Het gebeuren wordt afgesloten met thee en eigen gebakken chocoladetaart. Op de derde vrijdag van de maand is er een herkansing, dan kan heel Den Bosch mee komen dansen op de Markt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!