Speelde agent Michel W. geheime informatie door aan criminelen? Vandaag is de uitspraak

BREDA - Heeft politieagent Michel W. uit Tilburg geheime informatie doorgespeeld aan een groep Marokkaanse criminelen? Donderdag velt de rechtbank van Breda het vonnis. Justitie is ervan overtuigd dat de voormalig hondengeleider schuldig is. Twee weken geleden werd tien dagen cel en een taakstraf van 240 uur geëist.

Het vermoeden bestaat dat de criminelen via Michel W. meer te weten kwamen over een man met wie de bende een conflict had. De informatie die de agent gaf, werd gebruikt om familie van de gezochte man onder druk te zetten. Bij zijn oom, vader en vriendin in Nieuwegein werden kort na elkaar aanslagen gepleegd.

Politiefoto
De rol van de 42-jarige agent kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar de drie ontploffingen in Nieuwegein. Bij de vriendin van de gezochte man was twee weken eerder een envelop bezorgd met onder andere zijn politiefoto en informatie over auto’s die hij gebruikte. 

Michel W. sloeg op de vlucht naar Curaçao en werd in 2015 opgepakt. De Tilburger zat tien dagen vast en raakte zijn baan bij de politie kwijt.

LEES OOK: Michel W. deelde als agent geheimen met criminelen en hoort nu celstraf eisen

Meer over dit onderwerp:
TILBURG POLITIE CORRUPTIE MICHEL W. RECHTSZAKEN
Deel dit artikel: