Speelde agent Michel W. geheime informatie door aan criminelen? Vandaag is de uitspraak

8 november 2018 om 09:00
nl
Heeft politieagent Michel W. uit Tilburg geheime informatie doorgespeeld aan een groep Marokkaanse criminelen? Donderdag velt de rechtbank van Breda het vonnis. Justitie is ervan overtuigd dat de voormalig hondengeleider schuldig is. Twee weken geleden werd tien dagen cel en een taakstraf van 240 uur geëist.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Het vermoeden bestaat dat de criminelen via Michel W. meer te weten kwamen over een man met wie de bende een conflict had. De informatie die de agent gaf, werd gebruikt om familie van de gezochte man onder druk te zetten. Bij zijn oom, vader en vriendin in Nieuwegein werden kort na elkaar aanslagen gepleegd.

Politiefoto
De rol van de 42-jarige agent kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar de drie ontploffingen in Nieuwegein. Bij de vriendin van de gezochte man was twee weken eerder een envelop bezorgd met onder andere zijn politiefoto en informatie over auto’s die hij gebruikte. 

Michel W. sloeg op de vlucht naar Curaçao en werd in 2015 opgepakt. De Tilburger zat tien dagen vast en raakte zijn baan bij de politie kwijt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.