Jeroen Bosch Ziekenhuis is beste topklinische ziekenhuis van Nederland: 'Een opsteker'

DEN BOSCH - Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is door het AD uitgeroepen tot het beste topklinische ziekenhuis van Nederland. Klinisch farmacoloog Jeroen Derijcks van het ziekenhuis spreekt van 'een opsteker' en 'een mooie prestatie van het hele ziekenhuisteam'.

De jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 kent dit jaar twee winnaars. Voor het eerst wordt onderscheid gemaakt tussen algemene- en streekziekenhuizen en de zogenoemde topklinische ziekenhuizen. Voor die onderverdeling is gekozen vanwege de steeds verdergaande specialisatie van ziekenhuizen, waardoor de twee typen moeilijker te vergelijken zijn. 

Dirk van Oostveen is orthopeed bij het Bossche ziekenhuis. Hij is zeer opgetogen over de verkiezing. "Wij scoren in de basis goed. Alles is goed geregeld, het eten en de verzorging zijn goed", zegt de arts. Het streven is om volgend jaar op de eerste plaats te blijven: "Wij streven ernaar om mensen individueel zo goed mogelijk te helpen, ieder op zijn eigen manier. Volgend jaar spreken wij elkaar weer", aldus de arts. 

'Een mooie prestatie'
Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen. Streekziekenhuizen verrichten vooral basiszorg. Academische ziekenhuizen zijn buiten de ranglijst gehouden, evenals specialistische klinieken.

De volledige Ziekenhuis Top 100 publiceert de krant vrijdag.