Verguisde oosttribune van FC Den Bosch na anderhalf jaar feestelijk heropend - Omroep Brabant

Verguisde oosttribune van FC Den Bosch na anderhalf jaar feestelijk heropend

9 november 2018 om 22:49
nl
Na lang wachten was daar eindelijk het moment. Na anderhalf jaar werd vrijdagavond de oosttribune van stadion De Vliert heropend. En dat ging - voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Twente - niet onopgemerkt voorbij.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Er was een zangkoor en burgemeester Jack Mikkers deed de feestelijke heropening. Zo werd de ooit zo verguisde tribune nieuw leven ingeblazen.

De beruchte M-side werd in april 2017 gesloten na een reeks ongeregeldheden. Zo werd een wedstrijd tegen FC Dordrecht meerdere keren stilgelegd, nadat er met vuurwerk werd gegooid. Ook was de constructie van de tribune niet veilig genoeg.

Wachten op privacy instellingen...

Kale bedoening
Supporters van FC Den Bosch zijn blij dat de oosttribune weer in gebruik genomen is. “Het was het afgelopen seizoen namelijk wel een kale bedoening", vertelde een fan. "Ik ben blij dat er vanaf nu weer extra sfeer gemaakt wordt. Dat is ook goed voor de club, en natuurlijk ook voor de supporters.” 

Wachten op privacy instellingen...

Extra sfeer
De oosttribune zorgde tegen FC Twente in ieder geval voor extra sfeer. In een goed gevuld stadion De Vliert, waar ruim 5000 duizend toeschouwers de wedstrijd zagen, wonnen de Bosschenaren met 2-1. Daardoor staat de ploeg van trainer Wil Boessen nu derde in de Keuken Kampioen Divisie, achter koploper Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.