Video

Oude tijden herleven in Stadion De Vliert: 'Dit was een heerlijke wedstrijd'

9 november 2018 om 23:19
nl
De vraag vooraf was of FC Den Bosch ook een wedstrijd zou kunnen winnen tegen een topploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Het antwoord? Ja. Met bij vlagen heerlijk voetbal en een kolkende sfeer in De Vliert klommen de Bosschenaren naar de derde plek. “We zitten in een heerlijke fase.”
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Een glunderende Wil Boessen had genoten van zijn elftal. “Het was een avond met alles erop en eraan", vond de trainer. "De opening van de M-side was natuurlijk prachtig, maar de wedstrijd was ook top. Een duel waar wij trots op kunnen zijn.”

Test doorstaan
Met de winst op FC Twente staat de zegereeks van FC Den Bosch nu op zeven opeenvolgende overwinningen. “Vooraf was de vraag hoe wij ons zouden houden tegen een van de sterkere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Ons plan was om de eerste vijf minuten vol druk te zetten. Dat mijn ploeg dat vervolgens een halfuur kan, is razend knap”, meent Boessen.

Derde plek
Dankzij de zege op Twente stijgen de Bosschenaren naar de derde plek in de Keuken Kampioen Divsie. Zoals altijd na een gewonnen wedstrijd wil Boessen niets weten van een mogelijke strijd om het kampioenschap.

“Ik zeg altijd dat het niet realistisch is en dat zeg ik nu weer. We zitten even in een heerlijke fase waar alles lukt, maar er komen wedstrijden dat het geluk niet onze kant opvalt. Let maar op.” 

Steentje bijdragen
Na een 2-1 ruststand kwamen beide ploegen niet meer tot scoren in de tweede helft. Den Bosch had lange tijd weinig te duchten van Twente, maar in de slotfase moest keeper Wouter van der Steen toch zijn ploeg redden. Dat deed hij met enkele fraaie saves. Daardoor kon de goalie ook zijn steentje bijdragen.

Storm overleefd
"De woordspeling is in ieder geval goed bedacht”, lachte Van der Steen na afloop. “Ik ben blij dat ik van waarde kan zijn. Het was even nodig, want na de tweede gele kaart van Stefan Velkov was het bij ons even alle hens aan dek. Gelukkig hebben we de storm overleefd.” 

Toch kon Van der Steen niet voor de volle honderd procent genieten van de overwinning, want in de slotfase vielen Oussama Bouyaghlafen en Jordy van der Winden geblesseerd uit. “Ik weet nog niet wat er precies aan de hand is, maar dat was toch wel een flinke domper.” 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.