Ranomi Kromowidjojo sneller dan wereldrecordhoudster Sarah Sjöström

11 november 2018 om 12:23
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft een tweede slag geslagen tijdens de wereldbekerwedstrijden kortebaan in Tokio. De Eindhovense schreef eerst de 50 meter vlinderslag op haar naam en ze won daarna de 100 meter vrijeslag. Belangrijker dan deze winst was wellicht het feit dat ze haar rivale Sarah Sjöström voorbleef.
Profielfoto van Stijn van Mierlo
Geschreven door
Stijn van Mierlo

'Kromo' won het nummer in 51, 26 seconden Ze werd op de voet gevolgd door landgenote Femke Heemskerk (51,38). Sjöström werd 'slechts' derde. De Zweedse wereldrecordhoudster had voor de 100 meter 51,42 nodig. Een dag eerder was Heemskerk op de 200 meter al te snel voor de Scandinavische kwelgeest.

Nog drie ereplaatsen voor 'Kromo'
"Jeee, nog een overwinning. Je moet doen wat je leuk vindt en altijd op zoek gaan naar verbetering", zei Kromowidjojo na de winst op de 100 meter vrijeslag. "Ik word hier wel in den extreme uitgedaagd om het maximale uit mezelf te halen met die andere toppers."

Ze behaalde zaterdag al een overwinning op de 50 meter vlinderslag en wel in een tijd van 24,51 seconden. Dat betekende een persoonlijk record voor de zwemster van PSV Eindhoven, die vrijdag niet verder was gekomen dan twee tweede plaatsen.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.