Video

‘Ik weet ook niet hoe dit komt’, NAC-aanvoerder Menno Koch is verbijsterd na blamerende nederlaag

10 november 2018 om 21:57
nl
‘Ontluisterend’, ‘frustrerend’ en 'gewoon heel slecht’. Zo werd het optreden van NAC Breda tijdens de uitwedstrijd met FC Emmen getypeerd. De Bredanaars gingen met 2-0 onderuit tegen de promovendus. een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Het lag helemaal aan ons zelf”, zei aanvoerder Menno Koch na afloop. Maar het antwoord op de vraag hoe dat dit mogelijk is in zo’n belangrijke wedstrijd, moest hij schuldig blijven. “Als het zo gemakkelijk was, had ik het wel gezegd. Dit had niks te maken met de tegenstander, want ik denk niet dat zij beter zijn.” 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

“Dit is weer een klote-resultaat...” Mitchell te Vrede had er zaterdagavond geen andere woorden voor. De spits van NAC vindt het onbegrijpelijk dat zijn ploeg na de eerste helft zo’n slechte tweede helft op de mat legde. "Dit is een wanprestatie. Vorige week hebben de supporters een heel ander NAC gezien en ik weet niet hoe dat komt." 

Ontluisterend
Coach Mitchell van der Gaag vond dat zijn ploeg nog goed uit de startblokken kwam. In de tweede helft zag hij echter een heel ander team. “We zijn de tweede helft niet meer aan voetballen toe gekomen. Dat is onbegrijpelijk. De tweede helft was ontluisterend, dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd.” 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Kwaliteit
Koch wilde niet zeggen of zijn ploeg kwaliteit mist. “Als we het vorige week konden, dan moet het vandaag ook gewoon kunnen. Ik sta elke dag met deze jongens op het veld en het is te makkelijk om nu na een nederlaag te zeggen dat we kwaliteit missen.” Daar sluit Te Vrede zich bij aan. “Vorige week hadden we nog een topteam en vandaag krijg je dan weer deze vraag. Ik denk het niet." 

Tekst gaat verder onder de tweet. 

Wachten op privacy instellingen...

NAC staat door de nederlaag nog altijd op de zeventiende plaats. De ploeg van Mitchell van der Gaag heeft drie punten minder dan PEC Zwolle, de ploeg die net boven de degradatiestreep staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.