'Abonnement op het missen van dubbels', Michael van Gerwen onderuit in bizar duel

11 november 2018 om 23:14
nl
Michael van Gerwen heeft zondagavond verrassend verloren in zijn tweede duel in de Grand Slam of Darts. De Vlijmenaar ging in Aldersley onderuit tegen Jonny Clayton.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Van Gerwen pakte de openingsleg met een break, waarna Clayton hem brutaal van repliek diende. Dat zinde 'Mighty Mike' niet en de Brabander gaf plankgas. Na drie legs leidde Van Gerwen met 2-1 en kon hij het duizelingwekkende gemiddelde van 119 overleggen.

Wachten op privacy instellingen...

Zijn tegenstander uit Wales had er ondertussen al net zo veel zin in en ging vrolijk mee in het tempo en de scoringsdrift van zijn tegenstander. En na zeven legs bedroeg de voorsprong van Van Gerwen nog steeds maar één leg: 4-3.  De beurt erop ging uit het niets ineens alles mis bij de Vlijmenaar en kwam de Welshman zowaar langszij. Van Gerwen verprutste een boel matchdarts en Clayton denderde er vervolgens eroverheen. 

"Ik mis vier pijlen voor de wedstrijd en dat mag niet gebeuren", mokte Van Gerwen na afloop. "Het lijkt wel of ik een abonnement heb op dubbels missen. Ik ben er ziek van."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.