Vier zwaargewonden na explosie in transformatorhuis in Bergen op Zoom - Omroep Brabant

Vier zwaargewonden na explosie in transformatorhuis in Bergen op Zoom

12 november 2018 om 10:42
nl
Vier mensen zijn maandagmorgen zwaargewond geraakt bij een explosie in een transformatorhuisje aan de Grote Mark in Bergen op Zoom. Na de explosie brak brand uit.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Drie medewerkers van Enexis en een voorbijganger zijn gewond geraakt. Volgens een ingewijde zijn de Enexis-medewerkers buiten levensgevaar. De ernst van hun verwondingen van de voorbijganger niet bekend. De gewonden zijn naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. 

Fietser
Door de ontploffing ontstond vermoedelijk een steekvlam die de gevel van een huis aan de overkant flink beschadigde. De gevel is zwartgeblakerd. Leslie Lauwen, uitbater van de De Teerkamer, was op weg naar het café en zag dat een fietser werd geraakt door het vuur van de explosie. Lauwen heeft nog geholpen bij het koelen van het slachtoffer. 

De explosie gebeurde tijdens werkzaamheden aan het transformatorhuis en was het gevolg van kortsluiting. Volgens een woordvoerder van Enexis was er 's ochtends een signaal dat iets mis zou zijn in het transformatorhuisje. Wat precies is nog niet duidelijk.  

Bekijk de video's en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Geen stroom
Door de explosie is de stroom in de omgeving van de brand uitgevallen. In totaal 129 huishoudens en bedrijven zitten zonder stroom. Het is nog niet bekend hoelang dat zal duren. Enexis is bezig om noodstroom aan te leggen. Het kan nog de hele nacht duren voordat alle huishoudens weer stroom hebben. 

Ook bij het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom viel de stroom even uit. Noodaggregaten namen daar de stroomvoorziening over, totdat er na drie kwartier weer stroom via het elektriciteitsnet kwam. In de tussentijd werden spoedpatiënten tijdelijk naar het ziekenhuis in Roosendaal gebracht. Sommige operaties zijn uitgesteld.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Bij de brand kwam veel rook vrij. Inmiddels is de waarschuwing om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen weer ingetrokken. De brand is onder controle. De hulpdiensten zijn aanwezig op de Grote Markt. Ook zijn er drie traumahelikopters opgeroepen. 

De Inspectie SZW, voorheen de Arbeidinspectie, doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.