Video

In de oude kantine van Kika van Es en Lieke Martens kijkt Olympia '18 naar Oranje Leeuwinnen

13 november 2018 om 19:41
nl
Het Nederlands vrouwenelftal heeft zich dinsdagavond in en tegen Zwitserland geplaatst voor het WK voetbal in Frankrijk volgend jaar. In de kantine van voetbalclub Olympia '18 in Boxmeer keken een paar supporters met meer dan gemiddelde belangstelling naar het duel van de leeuwinnen.
Profielfoto van Jacqueline Hermans
Geschreven door
Jacqueline Hermans

Nu spelen ze op internationale velden, maar ooit waren Kika van Es en Lieke Martens gewoon in Boxmeer te bewonderen. In de bestuurskamer prijkt als herinnering aan die tijd een mooie grote foto van Ajax-verdediger Van Es. 

"Wij zijn hele grote fan van alle twee", vertellen clubleden Theo en Steven. 

Wachten op privacy instellingen...

In het eerste duel vorige week vrijdag won Nederland thuis met 3-0 van Zwitserland. Oud-international Kristen van de Ven uit Heesch is nu manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. Zij voorspelde dat Nederland het WK gaat halen, maar dat het niet makkelijk zal gaan. Maar aan het begin van de tweede helft schoot Vivian Miedema die voorspelling aan flarden. De spits van Oranje scoorde met een lage schuiver haar team op een 0-1 voorsprong.

Wachten op privacy instellingen...

Tevreden
Dat de Oranje Leeuwinnen laat in de wedstrijd nog een tegengoal incasseren, deerde de toeschouwers in de kantine weinig. En na het eindsignaal zijn ze tevreden. "Ik vond Kika en Lieke goed. Maar Kika had van mij wel wat meer mogen doordrukken", analyseert Rik. 

En al zijn ze heel trots op de meiden, de liefde gaat niet zover dat de tickets nu al geboekt worden voor Frankrijk. "Nee hoor, we kijken straks lekker thuis voor de buis vanuit Boxmeer naar hun vorderingen op het WK", lacht Marjan. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.