Video

Grote politieactie om voortvluchtige crimineel (27) te pakken in Tilburg tevergeefs

14 november 2018 om 11:14
nl
Commotie in de Bredaseweg in Tilburg woensdagochtend. Een team van tien tot twaalf agenten ging op zoek naar een voortvluchtige crimineel, een 27-jarige man uit Halsteren. Een arrestatieteam ging rond twaalf uur de woning binnen waar de verdachte zou zitten. Er werden drie mensen uit het pand gehaald, maar daar zat de crimineel niet bij.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Agenten met kogelwerende vesten, vergezeld door politiehonden, stonden ruim een uur rond een shoarmazaak. Omstanders zagen daarna dat drie bewoners, arbeidsmigranten, uit een woning boven de zaak werden gehaald. Zij werden tegen de muur gezet, gefouilleerd en verhoord. De crimineel zou zich volgens een tipgever ook boven de shoarmazaak verschuilen, maar dat bleek niet te kloppen.

De arbeidsmigranten waren erg geschrokken: "De politie stond aan de deur. Toen hoorde ik 'police, police' and 'get out of the room'." 

Bekijk de video en lees verder:

Straf
Aanvankelijk werd gemeld dat de man die werd gezocht vuurwapengevaarlijk zou zijn. Maar het bleek te gaan om iemand die een celstraf moet uitzitten, maar nu spoorloos is.

De straat werd deels afgezet. Winkeliers bewoners en klanten in het afgezette gebied konden ongeveer twee uur geen kant op. Rond één uur werd de weg weer vrijgegeven. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.