Video

Voor wie geen geduld meer heeft, dit kun je verwachten van sprookje De Zes Zwanen in de Efteling

15 november 2018 om 16:48
nl
Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester, al jarenlang bevolken zij en anderen het Sprookjesbos in de Efteling. En straks komt er ook het sprookje van 'De Zes Zwanen' bij. Voor wie niet kan wachten: in abonneetijdschrift Wonder lichten ontwerpers Stefany van den Dries en Sander de Bruijn alvast een tipje van de sluier op.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Je ziet straks een fragment van het verhaal, net zoals bij de meeste andere sprookjes in het Sprookjesbos. "Het hoofdtafereel speelt zich af in de gewelven van het slot van de koning. Daar zit Elisa in alle stilte te breien te midden van honderden bosasters. Dat serene tafereel presenteren we zo wonderlijk mogelijk met flonkerende asters en glinsterende dauwdruppeltjes," vertelt De Bruijn. 

Wachten op privacy instellingen...

Ter land of ter zee
De Efteling maakte in september bekend dat er in het sprookjesbos een nieuw sprookje met mini-vaartocht komt. Dit verhaal krijgt een plaatsje tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester. Bezoekers kunnen het sprookje vanuit meerdere perspectieven bewonderen. "De zwanen varen rond in een rustig tempo, zodat je alle tijd hebt om het tafereel helemaal in je op te nemen. Je kunt bovendien ook lopend het slot binnengaan," aldus Van den Dries.

De Bruijn:  “Lopend zie je het tafereel vanuit een andere hoek, dan zie je details die je niet ziet vanuit de zwaan. Je kunt dus beide routes doen en elke keer iets anders zien." 

Zes koningszonen en natuurlijk een boze stiefmoeder
Het verhaal gaat over zes koningszonen die door hun jaloerse stiefmoeder veranderd worden in zwanen. Hun kleine zusje moet een onmogelijke opdracht uitvoeren om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken. Er wordt niet gesproken in het sprookje, zodat het ook begrijpelijk is voor onze internationale gasten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.