Lichaam Corrie van der Valk gevonden: 'Bedroefd, maar ook opgelucht dat er duidelijkheid is'

16 november 2018 om 05:54
nl
Ruim zeventien jaar nadat Corrie van der Valk - telg van de bekende horecafamilie - spoorloos was verdwenen, is het mysterie rond haar vermissing opgelost. De recherche heeft de familie Van der Valk donderdagavond geïnformeerd dat het lichaam van Corrie in een graf in België is aangetroffen. Dat meldt De Telegraaf.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Op het moment van haar verdwijning werkten Corrie - die toen 58 jaar oud was - en haar man Nico van der Valk in Motel Nuland.  Omdat de twee hun eigen leven leidden, dacht de familie in eerste instantie dat ze op vakantie was. Daarom sloeg die pas weken later alarm. 

In 2008 officieel doodverklaard
Tijdens het politieonderzoek is haar man, Nico van der Valk, een tijdje verdachte geweest. Het politieonderzoek werd in 2002 stopgezet. In 2008 werd Corrie  officieel doodverklaard

Volgens de recherche is Corrie van der Valk zeventien jaar geleden al overleden. Aan de familie is niet bekendgemaakt hoe ze om het leven is gekomen. 

Zelfdoding niet uitgesloten
Het parket van de Waalse stad Namen liet vrijdagmiddag weten dat de vrouw op 7 januari 2001 door een trein werd gegrepen op het spoor Namen-Dinant, bij het plaatsje Lustin. Volgens de procureur was Corrie van der Valk alleen en had zij niets bij zich waaruit haar identiteit kon worden afgeleid. Haar lichaam was zwaar verminkt. 

Doordat ze niet kon worden geïdentificeerd, werd ze begraven in een speciaal hoekje voor anonieme overledenen op de begraafplaats van het dorp Bois-de-Villers bij de Maas. Kort geleden werd in België besloten om alle personen in een 'anoniem graf' opnieuw op te graven en DNA af te nemen. Via een internationale databank werd een match gevonden.

Zelfdoding wordt niet uitgesloten. Een familielid laat in de krant weten 'bedroefd te zijn, maar ook opgelucht dat er na zoveel jaar duidelijkheid is'.

Kop koffie
Corrie van der Valk werd voor het laatst gezien op 7 januari 2001 in haar villa Honds Burgh in het Gelderse Nederasselt. Ze dronk 's ochtends een kop koffie met haar echtgenoot Nico. Daarna werd niets meer van haar vernomen. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!