Uniek: de laatste 2,5 jaar miste Margot van Geffen geen enkele interland met Oranje

16 november 2018 om 13:45
nl
De Tilburgse hockey-international Margot van Geffen begint zaterdag met de Oranjevrouwen in het Chinese Changzhou aan de strijd om de Champions Trophy. De middenvelder van Den Bosch kan daar een bijzonder eeuwrecord op haar naam brengen.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

168-voudig international Van Geffen miste in de voorbije 2,5 jaar geen enkele interland van de Oranje hockeyvrouwen. Sinds 2 juni 2016 speelde ze liefst zeventig interlands op rij, het meeste van alle huidige internationals in de ploeg van bondscoach Alyson Annan.

Record in zicht
Van alle hockey-internationals die sinds de eeuwwisseling in actie kwamen in Oranje heeft alleen de Bossche Carlien Dirkse van den Heuvel een nog langere onafgebroken reeks in Oranje achter haar naam staan: 72 interlands.

De aanvoerder van Oranje is echter momenteel geblesseerd en ontbreekt zodoende in de Champions Trophy-selectie. Van Geffen kan het record van Dirkse van den Heuvel de komende week dus overnemen.

Acht hoofdprijzen
Van Geffen speelt vanaf zaterdag haar zestiende titeltoernooi met Oranje. Ze maakt zich op voor haar vijfde Champions Trophy, het toernooi waarbij de beste zes landen van de wereld tegen elkaar strijden. De editie van dit jaar is de allerlaatste, want het toernooi verdwijnt voorgoed van de internationale hockeykalender en wordt vervangen door de Pro league.

Van Geffen gaat in China op jacht naar haar negende hoofdprijs met het Nederlands elftal. In haar interlandloopbaan won ze twee keer het EK, twee keer het WK en twee keer de Hockey World League. Ook won ze de Champions Trophy in 2011 en Olympisch goud in 2012. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.