Guus Meeuwis: ‘Kabinet moet woekersites concertkaartjes aanpakken'

19 november 2018 om 08:13
nl
Tientallen Nederlandse artiesten waaronder Guus Meeuwis en Kensington roepen het kabinet op iets te doen tegen woekersites die concertkaartjes opkopen. Ze steunen een initiatief van oppositiepartij SP dat maandag een manifest overhandigt aan verantwoordelijk minister Van Engelshoven (Cultuur, D66).
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dat meldt het AD. De artiesten willen dat er strengere wetgeving komt tegen het opkopen en met veel winst doorverkopen van kaartjes door online ticketshops. “Onze fans betalen zich blauw, wij verdienen er niks aan en de winst gaat naar iemand die niks toevoegt. Behalve ergernis. Heel veel ergernis. Onze optredens zijn zo minder toegankelijk voor de echte fans, die niet altijd het driedubbele voor een kaartje kunnen betalen. Zo blijven soms ook onnodig plekken leeg", staat er in het manifest. 

Van Engelshoven liet afgelopen vrijdag nog weten niets te zien in wetgeving. Volgens de minister is een verbod nauwelijks te handhaven en zou de handel zich alleen maar naar buitenlandse internetsites verplaatsen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.