Litouwer rijdt met 200 km per uur agenten van de weg

19 november 2018 om 15:44
nl
Een 36-jarige man uit Litouwen heeft maandagmorgen vroeg geprobeerd agenten van de weg te drukken. Dat gebeurde met enorm hoge snelheid op de A16 bij Breda. Hij is aangehouden wegens poging tot doodslag.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Politiemedewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond vier uur op de A16 bij Hazeldonk een auto die snel van hen wegreed. De snelheid liep daarbij op tot 220 kilometer per uur. 

De politie zette de achtervolging in op de auto die via knooppunt Princeville richting het noorden reed. Toen de agenten naast de snelle auto reden, probeerde de bestuurder de surveillanceauto van de weg te drukken. De agenten konden net voorkomen dat ze de vangrail raakten. Even later gaf de bestuurder het op en stopte zijn voertuig. 

Niet de eigenaar
De 36-jarige bestuurder van de BMW 730 gaf direct toe dat hij niet de eigenaar van de auto was. Via informatie vanuit de meldkamer bleek al snel dat de eigenaar van de auto, een inwoner van de Duitse plaats Kamp-Lintfort, zijn dure auto nog niet had gemist. Hij had hem zondagavond om elf uur voor het laatst gezien en was ook nog in het bezit van alle sleutels. De verdachte werd aangehouden wegens poging tot doodslag en de auto is in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.