Verschillende auto's bekogeld met zwaar vuurwerk in Eindhoven

19 november 2018 om 22:05
nl
Op twee plekken in Eindhoven zijn maandagavond auto's beschadigd geraakt door zwaar vuurwerk. Op de Sumatralaan zag een vrouw aan het begin van de avond dat iemand vanuit een wagen iets onder haar auto gooide. Een harde klap volgde, daarna ontstond er brand. Ongeveer twee uur later was het raak op de Oude Bosschebaan. Brandweer en politie houden rekening met zelfgemaakte vuurwerkbommen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Ook op de Oude Bosschebaan werd vanuit een auto zwaar vuurwerk naar geparkeerde auto's gegooid. Eén van de wagens raakte beschadigd. De autobrand aan de Sumatralaan was snel geblust. Op de parkeerplaats hing na het incident een sterke benzinelucht.  Er werd een melding via Burgernet verspreid na de brand. 

 

Geen gewonden
Volgens een ooggetuige stonden er mensen vlakbij de geparkeerde auto's aan de Oude Bosschebaan toen het vuurwerk werd gegooid. Toen de rookwolken waren opgetrokken, zouden er resten van een Cobra 6 en een fles met aanmaakvloeistof op de grond zijn gevonden. De politie zegt dat niemand gewond is geraakt.

Er zijn geen duidelijke gegevens van de mogelijke dader(s) en/of van de auto waaruit het vuurwerk werd gegooid. De politie noemt het opvallend dat er twee soortgelijke incidenten waren op dezelfde avond en gaat een verband onderzoeken. Volgens getuigen zou het in beide gevallen om een zwarte auto gaan, maar de politie kan dat niet bevestigen.

Eerder incident
Afgelopen zaterdag was het volgens een Eindhovenaar ook al raak in die stad. Hij stond samen met een vriend op een parkeerplaats terwijl er, naar eigen zeggen, een mortier naar hen werd gegooid. "Deze viel precies tussen onze auto's in", legt hij uit. "Na de knal reed de auto weg. Ik ben er achteraan gegaan maar raakten ze kwijt bij een stoplicht dat op rood sprong. Later kwam ik hen weer tegen en kon het kenteken noteren." Met de schade aan zijn auto valt het gelukkig mee. "Mijn achterlicht doet het niet meer door de klap, maar verder heb ik geen schade." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.