Enige vrouwelijke tonprater in voorrondes droomt van finale Brabants Kampioenschap

20 november 2018 om 07:50
nl
Slechts één vrouw doet er mee met de voorrondes van het 52e Brabants Kampioenschap Tonpraoten. Iveke van Gerven uit Eersel staat dinsdagavond haar mannetje in de derde voorronde. "Voor mij is het een droom om in de finale te komen."
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

De eerste twee voorrondes overleefde Van Gerven al. Dinsdagavond mag ze haar kunstje weer laten zien. Ze hoopt daarmee een finaleplek te bemachtigen. "Winnen zou heel mooi zijn", zegt Van Gerven. Ze speelt haar typetje Truus Oudewater. "Een krasse oude dame die nogal wat te stellen heeft met haar man Harry."

'Crème de la crème'
De concurrentie is hoog, weet de tonpraotster: "De crème de la crème doet mee. Ik spring een gat in de lucht als ik doorga." Toch ziet ze niet lijkbleek van de moordende concurrentie. "Ik ga mijn stinkende best doen!"

Van Gerven ziet steeds meer vrouwen aan de weg timmeren. Naast haar is ook Kristel van den Dungen uit Tilburg hard bezig met haar tonpraotcarrière. Ze heeft ook nog een boodschap voor mensen die zeggen dat vrouwen niet grappig kunnen zijn: "Dan moeten ze vanavond maar komen kijken!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.