Politie ontruimt enorm drugslab in Bladel: 'Mogelijk een van de grootste van dit jaar'

22 november 2018 om 16:22
nl
In een bedrijfspand aan de Raambrug in Bladel is donderdagochtend een voormalig drugslab ontdekt. Volgens experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is het mogelijk één van de grotere labs die ze dit jaar ontdekt hebben in Nederland.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Het enorme bedrijfspand op het industrieterrein had al langer de aandacht van de politie en de gemeente. De huurprijs bedroeg duizenden euro's per maand, maar er was amper bedrijvigheid te zien. Ook was er onlangs informatie binnengekomen dat er in het pand xtc of hennep aanwezig zou zijn. 

In de loop van de ochtend viel de politie het pand binnen. Het rook er meteen naar chemicaliën en het werd snel duidelijk dat er een groot drugslab had gezeten. In de woning die bij het pand zat werden twee mensen gearresteerd: een 74-jarige man en een 36-jarige vrouw. Zij zitten vast voor verhoor.

Groot lab
Experts van de LFO gingen het pand aan het begin van de middag binnen. Toen werd duidelijk dat er een groot drugslab moet hebben gezeten: "Dit lab is vermoedelijk een van de grotere drugslabs die ik in het afgelopen jaar heb gezien, maar omdat bijna alle ketels verdwenen zijn is op dit moment lastig om een precieze inschatting te maken", zo laat een expert van LFO weten. 

Hij vermoedt dat er langere tijd geproduceerd is: "Wij denken dat het lab al enige tijd buiten werking is. Er zijn zoals gezegd nauwelijks ketels meer aanwezig. Wel zijn er op meerdere plekken in het pand nog tonnen, zakken en jerrycans met chemicaliën te vinden. Het lijkt erop dat hier op grote schaal xtc en amfetamine werd geproduceerd."

Verder onderzoek
De specialisten van LFO zijn nog langere tijd bezig om de boel op de ruimen. Het onderzoek naar het drugslab is in volle gang. De gemeente Bladel is op de hoogte gebracht van de vondst en werkte samen met de politie voorafgaand aan de inval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.