Video

Politiek en burgers sluiten pact tegen overlast verbreding A58

23 november 2018 om 10:19
nl
De burgers en de politiek in Oirschot slaan de handen ineen om samen de overlast tegen te gaan van het verkeer op de A58. Over ruim een jaar wordt deze snelweg verbreed naar twee keer drie rijstroken. In Oirschot zijn ze bang voor de geluidsoverlast en het fijnstof, dat door het verkeer wordt veroorzaakt.
Profielfoto van Rob van Kaathoven
Geschreven door

Deze grijze vrijdagochtend, aan de rand van de A58, legt CDA-raadslid Joep van de Ven uit waarom het pact gesloten wordt. “Dit gaat helpen in de strijd, omdat we in ieder geval één geluid gaan laten horen.”

Bekijk de video en lees verder.

Weg mag breder, overlast moet beperkt blijven
De snelweg ligt op de tekentafel en de omwonenden hopen nog een invloed uit te kunnen oefenen. "De oplossing waar Rijkswaterstaat nu mee komt is minimaal, Oirschot verdient beter.", vind buurtbewoner Henk Huijskens. "Er staat een schermpje gepland dat bij lange na niet lang en hoog genoeg is.", legt hij uit. 

“We willen een vuist maken en zeggen tot hier en niet verder”, legt Van de Ven uit. “We zijn niet tegen de verbreding, dat moet gebeuren, maar er zijn allerlei maatregelen te nemen om de overlast door geluid en fijnstof te beperken.”

De deelnemende partijen zetten vrijdagmiddag een handtekening onder het verbond.  Alle Oirschotse partijen en verschillende burgerinitiatieven ondertekenen vrijdagmiddag het pact. In totaal zijn dat 17 handtekeningen.  “Het is fijn dat de raad nu unaniem heeft gezegd dat de voorkeur gaat naar een verdiepte ligging”, zo zegt buurtbewoner Kees van Zantvoort, die blij is dat de neuzen dezelfde kant op lijken te staan. Het doel is om de A58 bij Oirschot onder het maaiveld te laten lopen, zodat de overlast er beperkt moet blijven. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.