Video

Wielerbond stelt Koos Moerenhout aan als nieuwe bondscoach van de mannen

23 november 2018 om 11:47
nl
Voormalig beroepswielrenner Koos Moerenhout uit Welberg is benoemd tot wielerbondscoach van de elite mannen. Dat meldt de KNWU. Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op als bondscoach elite mannen en gaat deze functie parttime invullen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse
Wachten op privacy instellingen...

Moerenhout is zelf vanzelfsprekend blij met zijn nieuwe parttime-baan. “Als renner genoot ik van de sfeer rondom de WK’s en ik wil die beleving graag meenemen in mijn rol als bondscoach", zo stelt hij op de website van de KNWU. "Uiteraard is het mijn doel om de huidige lichting renners bij te staan in de jacht op succes." Verder werkt Moerenhout ook nog bij de Amerikaanse opleidingsploeg Hagens Berman Axeon. Daar vervult hij de rol van ploegleider en dat zal hij ook blijven doen. 

'Steentje bijdragen'
De laatste keer dat een Nederlander de regenboogtrui aan mocht trekken is even geleden. In 1985 kroonde Joop Zoetemelk zich tot wereldkampioen, bij de mannen was er sindsdien geen Nederlands succes meer. Aan Moerenhout de taak om weer een wereldkampioen te leveren. "Coaches halen geen wereldtitels, dat zijn de renners", zegt Moerenhout in het Omroep Brabant-programma Afslag Zuid. "Het wordt wel weer eens tijd, het zou mooi zijn. Hopelijk kan ik daar een steentje aan bijdragen."

Met de huidige generatie stapt Moerenhout in ieder geval op een goed moment in. "We hebben de beschikking over een fantastische groep renners met veel potentieel. Het is sowieso een eer dat ze je vragen. Als renner vond ik WK's altijd geweldig. De beleving, sfeer, rijden voor je land. Het bracht altijd iets bijzonders naar boven. Dat enthousiasme en die beleving probeer ik mee te nemen in mijn rol als bondscoach."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.