Ireen Wüst kan zege van zaterdag geen vervolg geven op de 1000 meter

25 november 2018 om 07:30
nl
Ireen Wüst is er zondagochtend tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Tomakomai niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 1000 meter. De vedette uit Goirle eindigde als vierde.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Wüst legde de afstand af in een minuut en 17,83 seconden. Daarmee was ze 52 honderdsten trager dan winnares Nao Kodaira uit Japan. 
De Amerikaanse Brittany Bowe eindigde als tweede in een tijd van een minuut en 17,65 seconden en de Oostenrijkse Vanessa Herzog veroverde op twaalf honderdsten van Bowe brons. 

Verrassende winnares op de 3000 meter
Later op de ochtend werd Wüst zesde tijdens de 300-meterrit. Die wedstrijd leverde een verrassende winnares op: de Canadese Isabelle Weidemann in een tijd van vier minuten en 10,18 seconden. Dit is haar eerste medaille tijdens een individueel onderdeel in het wereldbekercircuit.

Weidemann profiteerde optimaal van de wisselende weersomstandigheden op de Japanse buitenbaan. Zij had in de vierde rit minder last van de wind. Na de dweil voelden de schaatssters aanzienlijk meer weerstand op het ijs.

Sablikova en Lollobrigida
Weidemann bleef de Tsjechische Martina Sablikova bijna twee seconden voor. Het brons ging naar de Italiaanse Francesca Lollobrigida in een tijd van vier minuten en 13,47 seconden. Wüst kwam na vier minuten en 16,53 seconden over de finish. 

Zaterdag had Wüst nog de 1500 meter op haar naam geschreven.

Zilver voor Ntab
Oisterwijker Dai Dai Ntab veroverde zondagochtend in Tomakomai zilver met het Nederlands mannenteam op het onderdeel teamsprint. Oranje miste het goud op 0,1 seconde. 

Als laatste rijder kon Kjeld Nuis het voorbereidende werk van Ntab en Kai Verbij niet helemaal afmaken. Nederland kwam uit op een tijd van een minuut en 23,64 seconden. Rusland kwam na een minuut en 23,54 seconden over de finish. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.