Video

Enorme vlammenzee verwoest woonboerderij Riethoven, bewoner uit huis gehaald

25 november 2018 om 07:56
nl
Er heeft zondagochtend een grote uitslaande brand gewoed in een woonboerderij aan het Eind in Riethoven. Een bewoner (47) heeft rook ingeademd, zo laat de brandweer weten. Het slachtoffer werd door zijn vader en twee buurtbewoners uit het huis gehaald. Het waren ook omwonenden die de brand opmerkten en meldden. De woonboerderij moet als verloren worden beschouwd. Het huis wordt vanwege instortingsgevaar dan ook helemaal platgegooid.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Rond negen uur waarschuwde de brandweer voor rookoverlast in de omgeving. Dit als gevolg van het nablussen. De melding van de brand kwam iets voor halfacht bij de brandweer binnen. Rond halftien was de brandweer nog bezig met nablussen. 

De brandweer kwam met drie blusvoertuigen ter plekke om de brand te bestrijden. Ook werden drie watertankwagens ingezet om te zorgen voor voldoende bluswater in het afgelegen gebied. 

In eerste instantie richtte de brandweer zich vooral op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar huizen in de buurt. "Hiervoor hebben we voldoende middelen tot onze beschikking", liet een woordvoerder weten. 

Wachten op privacy instellingen...

De bewoner die rook inademde, is volgens een omstander met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere bewoners zijn door mensen in de buurt opgevangen. Dat het om drie bewoners gaat, bevestigt de brandweer zondagochtend. Later zondagochtend blijkt het te gaan om een ouder echtpaar en hun zoon van 47 die bij hen logeerde.

Behalve het slachtoffer dat met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis werd gebracht, raakten ook de andere twee bewoners gewond. Zij konden ter plekke worden behandeld. Wat ze precies mankeren, is niet duidelijk.  

Oorzaak nog niet duidelijk
Over de oorzaak van de brand kon de brandweer zondagochtend nog niks zeggen. Rond halftien verwachtte een woordvoerder dat de brandweer nog zo'n een tot anderhalf uur bezig zou zijn met nablussen. Een kraan was op de moment onderweg om de boel uit elkaar te trekken. Later zondag werd het huis platgegooid.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!