Vitesse al na één helft zeker van de zege bij Willem II

TILBURG - Willem II heeft zondag in de Eredivisie een kansloze nederlaag geleden tegen Vitesse. De effectieve Arnhemmers hadden de buit al na 45 minuten binnen: 1-3.

Oussama Darmalou was de grote kwelgeest namens Vitesse. De Algerijn stelde na twaalf minuten Matus Bero voor de 0-1 en nam na 35 minuten de 0-2 voor eigen rekening. Brian Linssen kopte op slag van rust de derde Arnhemse treffer binnen. 

Willem II kreeg via Fran Sol zelf ook nog wel een paar kansen, maar hij had zijn vizier niet op scherp. Dat de rentree van aanvoerder Jordens Peeters lange tijd het hoogtepunt van de tweede helft werd, was tekenend voor de prestatie van de Tricolores. Fran Sol mocht vlak voor tijd nog de eer redden nadat arbiter Kuijpers via de VAR een strafschop had toegekend. 

Hoogtepunten

90. Grote kans voor Sol, maar hij mist opnieuw in kansrijke positie! Daar werd het nog bijna spannend, maar Vitesse trekt de zege simpel over de streep.

84. Willem II krijgt een strafschop dankzij inbreng van de VAR. Fran Sol profiteert. 1-3. 

79. Mooi moment, ondanks de stand: Jordens Peeters maakt na lang blessureleed zijn rentree. Hij vervangt Freek Heerkens.

 

 

75. Wellenreuther wordt bijna verrast door een zwabberbal van Odegaard. Mooie redding. 

74. Kristinsson valt in bij Willem II. Hij vervangt Crowley. 

63. Het is Willem II voorlopig niet gegund. Özbiliz ziet zijn inzet gekeerd worden door Aduardo. 

58. En nu is Avdijaj bijna trefzeker, maar de bal wordt net op tijd weggewerkt. Wellenreuther redt in de tegenstoot op een hard schot van Darfalou. 

54. Bijna de 1-3, maar Sol kopt in kansrijke positie voorlangs.

 

44. Nou. Dit duel lijkt al voor rust als een nachtkaars uit te gaan voor de thuisploeg. Brian Linssen kopt de 0-3 binnen. Fluitconcerten in Tilburg als het rustsignaal klinkt. Begrijpelijk.

 

 37. Fran Sol, die net met balverlies de 0-2 inleidde, kan zijn fout goedmaken maar mist oog in oog met Eduardo. Grootste kans voor Willem II tot nu toe.

35. Van kwaad tot erger: Vitesse staat op 0-2. Darfalou, eerder al goed voor de assist, is nu het eindstation. 

30. Een halfuur gespeeld in Tilburg, waar Vitesse leidt en gevaarlijk is in de counter. 

24. Aardige aanval van Willem II als Sol aflegt op Avdijaj, maar die kan niet profiteren. Vitesse is meteen daarna gevaarlijk in de tegenstoot via de pijlsnelle Darfalou. Wellenreuther is op tijd zijn doel uit. 

12. Vitesse komt op 0-1! Darfalou bedient  Matus Bero met een hakje en die schiet hard raak. Mooie goal van de Arnhemmers. De steekpass van Odegaard en de assist van Darfalou zijn fraai. 

4. Het antwoord van Willem II laat niet lang op zich wachten. Lewis geeft laag voor, maar de bal wordt weggewerkt bij de tweede paal. 

2. Vitesse is dreigend via Darfalou, maar Willem II-doelman Wellenreuther weet het gevaar te neutraliseren.

Vitesse heeft vijf punten meer dan de Tricolores. Bij winst klimmen de Tilburgers van plek dertien naar tien. 

 

 

Opstelling

 

 

Meer over dit onderwerp:
WILLEM II VITESSE VOETBAL