Drie op een rij: Mathieu van der Poel wint ook in Koksijde: 'Een van mijn favoriete crossen'

25 november 2018 om 16:29
nl
Veldrijder Mathieu van der Poel heeft met overmacht de wereldbekerwedstrijd in Koksijde gewonnen. De Europees kampioen reed op het mulle zand al in de eerste van negen ronden weg bij zijn concurrenten en niemand kon hem volgen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Na een solo van een uur mocht de 23-jarige topper uit Hoogerheide zijn derde zege op rij in de wereldbeker vieren. De afgelopen weken was hij ook al de beste in Bern en Tábor. 

Wereldkampioen Wout van Aert uit België eindigde op bijna een halve minuut als tweede, diens landgenoot Toon Aerts werd derde.

"Dit is een van mijn favoriete crossen. Ik ben altijd gemotiveerd als ik hier aan de start sta", zei Van der Poel na de race op Sporza. "Het was niet makkelijk alleen op kop te rijden, want telkens als je op een zandstrook kwam, waren alle sporen weer weg. Dat was heel frustrerend."

Focus
Van der Poel miste de eerste twee wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten, waardoor hij niet aan de leiding staat in het klassement. Aerts voert de stand aan, Van der Poel staat pas zevende. De Nederlandse alleskunner, die volgend voorjaar ook vaker op de weg te zien zal zijn, last de komende tijd een trainingsstage in Spanje in. "Daar zal de focus vooral op duurtrainingen liggen."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.