Bewoners opgeschrikt door auto die auto's en woning ramt: 'Nauwelijks geslapen'

25 november 2018 om 22:43
nl
Bewoners van een huis aan de Handseleweg in Handel werden zondagavond opgeschrikt door een auto die hun huis ramde. Rond halftien raakte een auto van de weg en reed in op meerdere geparkeerde auto's . Vervolgens ramde de auto de woning. De bestuurder van de auto raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De geparkeerde auto's waren niet meer te herkennen volgens de bewoner. "Ongekend hoe die auto's eruit zagen, een echt autokerkhof", vertelt meneer Hendriks. Gelukkig maken de bewoners het goed. "We hebben alleen nauwelijks geslapen", aldus Hendriks. "Je ziet alles weer opnieuw gebeuren."

Gaslek
Het ongeval werd rond halftien zondagavond gemeld. De schade aan de geparkeerde auto's is groot. De automobilist kwam uiteindelijk met de neus van de auto in de gevel van het huis terecht. De muur raakte daarbij beschadigd. De weg tussen Gemert en Handel was enige tijd afgesloten voor politieonderzoek.
 
Volgens een fotograaf ter plaatse controleerde de brandweer op instortingsgevaar. Ook zou de brandweer een mogelijk gaslek hebben onderzocht, omdat de bewoners een sissend geluid hebben gehoord. 

Wel vaker raak
Met het krieken van de dag moet Hendriks nu gaan kijken hoe de schade weer hersteld moet worden. "Alle auto's zijn weggesleept. Het was onvoorstelbaar, niet te filmen!" Gelukkig biedt een vriend uitkomst en brengt hij een auto.

Op de weg zijn wel vaker ongelukken gebeurd. Hoe dit ongeluk precies kon gebeuren is nog niet bekend. Mogelijk heeft de bestuurder te veel gedronken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!