Video

De Militaire Academie bestaat 190 jaar: tijd voor een verkleedpartij!

26 november 2018 om 09:46
nl
Groot feest in Breda vandaag. De Koninklijke Militaire Academie (KMA) viert daar haar 190e verjaardag. Die laten de militairen én militairen in spe natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Het feest begon vmaandagochtend al vroeg.
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

De feestvreugde begon met een sportdag. De cadetten waren opgeroepen om verkleed deel te nemen en dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Het thema van de festiviteiten? Asterix en Obelix. "Ik heb mijn best gedaan een Romeinse outfit aan te trekken", vertelt commandant Joost Doense. "Als er hard gewerkt wordt, moet er ook hard gespeeld worden."

Wachten op privacy instellingen...

 

"Nagenoeg alle officieren van Defensie, van de hoogste tot laagste, zijn hier geweest", aldus Doense. "Dat schept een gigantische band. Dat is dan ook wat je op dagen als deze voelt. De saamhorigheid van het hele officierskorps samen."

Marcheren door Breda
Later trekken de cadetten door de binnenstad. Vanaf het Kasteel van Breda, waar de KMA is gevestigd, marcheren zij door de stad naar de Grote Markt. Daar wordt een defilé afgenomen door de Commandant van de Nederlandse Defensie Academie, generaal-majoor Nico Geerts. 

Wie KMA zegt, zegt Breda. "We hebben een hele goede band met Breda", weet ook kapitein Gilbert Stout. Op het vaandel van de militaire academie prijkt dan ook het stadswapen van Breda. Zoals het er nu naar uit ziet blijft dat ook nog een hele tijd zo. "De 200 jaar gaat ons zeker lukken!"

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!