Video

Leerlingen uit Schijndel mogen zingen voor Máxima: 'Ik heb wel een paar kriebels in mijn buik'

26 november 2018 om 18:00
nl
Knikkende knieën en bibberende stemmetjes bij de leerlingen van basisschool De Beemd in Schijndel. Binnenkort mogen ze optreden voor koningin Máxima en dat vinden ze best spannend. Daarom zijn ze druk aan het repeteren.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Iedere week zijn de kinderen van groep 7 en 8 aan het oefenen. En dat klinkt zo:

 

Hoofdprijs
De kinderen hebben het optreden voor koningin Máxima gewonnen. Ze deden mee aan het televisieprogramma ‘Lang Leve de Muziek Show’. De winnende klassen gaan samen de Grootste Schoolband van Nederland vormen, die optreedt op het Kerst Muziekgala 2018. Dat wordt opgenomen in de Brabanthallen in Den Bosch, waar de koningin in het publiek zal zitten.

En dat is natuurlijk een hele eer. Ginny: "Koningin Máxima is toch een van de belangrijkste mensen van ons land. Dus ik heb wel een paar kriebels in mijn buik." Klasgenoot Bo vult aan: "Ja, je zingt gewoon voor de koningin en dat is heel bijzonder."

Lastig
Daarom zijn de kinderen flink aan het oefenen. Daan: "We moeten het liedje 'Merry Christmas Everyone' zingen. In het Engels, dus dat is best moeilijk." Ginny: "In het begin vonden we de tekst heel lastig. We moeten er wel iets voor doen, maar dan heb je ook iets heel leuks."

De kinderen gaan er vanuit dat koningin Máxima hun optreden ook leuk zal vinden. Robin: "Ik hoop dat ze blij is en vindt dat we het goed doen." Daar is Bo het mee eens. "En dat ze een hard applaus geeft."

Trots
Dat applaus krijgen ze in ieder geval van hun juf Jenny de la Cousine. "Ja, ik ben heel trots. Ik denk dat ze het wel spannend vinden en een beetje zenuwachtig op het podium zullen staan, maar ik denk dat ze het goed gaan doen."

Of dat zo is weten we op Tweede kerstdag, dan is hun optreden tijdens het Kerst Muziekgala te zien op NPO 1. 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.