Video

Pastoor (74) vecht met vier inbrekers: 'Het was op leven en dood, ik heb echt geluk gehad'

27 november 2018 om 13:33
nl
Een gevecht ‘op leven en dood’ met vier inbrekers. Pastoor Wim van Meijl (74) van de Sint-Petrus’ Bandenkerk in Leende is er dinsdagochtend nuchter onder. Maar maandagavond was dat wel anders. De pastoor dacht tijdens een gevecht in de pastorie in Leende dat hij de ‘genadeslag zou krijgen’, zo vertelde hij in het programma WAKKER! op Omroep Brabant radio. De man heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie gaat nog een buurtonderzoek doen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Ik heb echt geluk gehad. Het had heel anders kunnen aflopen", vertelt de pastoor. Een en ander gebeurde rond een uur of zes maandagavond. Van Meijl ging nog even terug naar de pastorie in Leende om te werken. En daar zag hij 'twee figuren' van de keuken naar de grote kamer 'flitsen'. 

Van Meijl had meteen door dat er iets niet in de haak was. Hij greep naar zijn mobieltje, maar op dat moment kwamen de inbrekers met nog twee mannen op hem af. 

 

"Nu krijg ik de genadeslag en ben ik er geweest", dacht de pastoor. Hij vermoedt dat de inbrekers drie jongeren waren die door een volwassene 'werden aangespoord op zoek te gaan naar geld, geld, geld'. Hij heeft het over 'drie mannetjes' en een ouder iemand die hem naar de grond werkten. 

Hij heeft aan de worsteling niks overgehouden. De inbrekers namen in eerste instantie zijn mobiel mee, maar deze hebben ze later teruggegooid in de tuin van de pastorie.

Alle kasten opengebroken
In het kantoor van Van Meijl, hij woont niet in de pastorie, is het dinsdagochtend nog een bende. Alle kasten zijn opengebroken. Maar voor zover hij het kan inschatten, is er niks van waarde meegenomen. Wel hebben ze een greep in het geldkistje gedaan. Hierin zat collectegeld, een paar tientjes, misschien iets meer. Het muntgeld lag nog verspreid door de kamer. Pastoor Van Meijl laat de ravage zien: 

 

 

Van Meijl is er nuchter onder. "Ik ben allang blij dat ze mij hebben getroffen en niet Toos, mijn secretaresse", zegt hij. 

Eerder ingebroken in pastorie Heeze
Opvallend is dat ruim twee weken geleden werd ingebroken in de pastorie van de kerk in Heeze. En vorig jaar in die van Geldrop, zo weet de pastoor ook te vertellen.

Wachten op privacy instellingen...

Van Meijl noemt het triest dat er in de hedendaagse maatschappij zoveel sprake is van criminaliteit. "In wat voor maatschappij komen we terecht?", vraagt hij zich af.

Hij hoopt dat er mensen zijn die maandagavond rond een uur of zes iets hebben gezien. "Ze zijn door de tuin en over de parkeerplaats gevlucht." Misschien richting de Valkenswaardseweg? De pastoor weet het niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.